Kosmetisk akupunktur

Kosmetisk akupunkturKlinikkens akupunktør, Jeanette Johannessen, har 13 års erfaring i kosmetisk akupunktur. I 2008 var hun på kurs med selveste Dr. Radha Thambirajah. Kurset ga praktisk og teoretisk undervisning i spesielle nåleteknikker og behandlingsprinsipper som omhandlet kosmetisk akupunktur og dermatologiske (hud) sykdommer.

Kosmetisk akupunktur er et naturlig alternativ til skjønnhetsoperasjoner (rynker og linjer), giftinnsprøyting med f.eks. Botox/Dysport, sterke medisiner mot hudproblemer og tidlig aldringstegn. Kosmetisk akupunktur kan stimulere til bedre sirkulasjon og styrke bindevevet slik at huden får hjelp til å «rydde» litt ekstra opp, som igjen kan gi deg et oppløft og en fin glød i huden.

«Jeg skal komme hit når jeg er 80 også jeg – dette er rett og slett livsbejaende, sier Hanne, som er blitt behandlet av akupunktør Jeanette Johannessen«. Leste du om Hanne i Allers nr. 15 2012? Last ned reportasjen fra Allers (PDF)

Typiske behandlingsområder for kosmetisk akupunktur:

  • Pløsete og hevelser i ansiktet
  • Poser under øynene
  • Tunge øyelokk
  • Fine linjer og rynker i ansikt
  • Kviser, arr og eksem

Kosmetisk akupunktur er fri for ubehagelige bivirkninger, og man tilfører ikke kroppen unaturlige stoffer man ikke helt vet rekkevidden av. Helt fri for rynker blir man selvsagt ikke, da alder, livsstil og gener spiller en rolle i forhold til vårt utseende, og med tiden setter dette sitt preg på oss (noe som er helt naturlig og som etter vår mening er vakkert!). Likevel kan man forsøke å balansere, forebygge tidlig aldring og friske opp hudens struktur.

Behandling med kosmetisk akupunktur

«Skjønnhet kommer innenfra» er sikkert et ordtak som du kjenner til, og behandlingen kombineres derfor alltid med klassisk/medisinsk akupunktur i forsøk på å oppnå best mulig resultat. Kosmetisk akupunktur handler ikke bare om det ytre, men også hvordan man har det i kroppen. Hvordan du har det med deg selv, synes ofte på utsiden. Det er ikke uvanlig at man har f eks søvnproblemer, mageplager eller stresslidelser. Dette kan føre til at man ikke bare føler seg sliten, men også ser sliten ut. Det sies at hudhelsen henger sammen med evnen til å takle stress og at det er vanlig å få mer uren hud med høye nivåer av stresshormoner i kroppen. Behandlingen går derfor på å forsøke å redusere stressnivået, samtidig som nåler settes lokalt i ansiktshuden for å fremme bedre sirkulasjon og glød i ansiktet.

Det anbefales ukentlig behandling i ca. 10 behandlinger, men flere kan oppnå respons med færre behandlinger, alt etter hva man skal jobbe med. Etter en periode med 10 behandlinger velger mange å opprettholde prosessen med en behandling hver tredje måned.

Kosmetisk akupunktur passer for alle, men man skal være noe forsiktig om man sliter med migrene, har blødningsrisiko eller er gravid.

Hvor mye behandlingene koster ser du i prislisten vår.